Value Proposition Canvas

Het Value Proposition Canvas (Waardepropositie Canvas) is een belangrijke tool voor de ontwikkeling van producten en diensten. De essentie bij het Value Proposition Canvas is uitgaan van de wensen van je klant.

Geen tijdverspilling meer aan ideeën die toch niet werken

Wat iedereen wil is producten en diensten ontwikkelen die aanslaan in de markt. Producten en diensten die klanten echt willen. Hiervoor zoek je een sterke waardeproposite - hier ligt de kracht van het Value Proposition Canvas.

Wat is het Value Proposition Canvas?

Het Value Proposition Canvas is een leuk en vruchtbaar model. Het laat je op een speelse en snelle manier zien wat de taken en echte wensen van je klant zijn. Het Value Proposition Canvas maakt je waardeproposities zichtbaar en tastbaar, hierdoor is het makkelijker je waardepropositie (Value Proposition) te bespreken, te managen en verder te ontwikkelen.

Value Proposition Canvas

Value Proposition Canvas

Je kunt het Value Proposition Canvas downloaden.

Wanneer gebruik je het Value Proposition Canvas?

Het Value Proposition Canvas gebruik je om je aanbod aan je klant beter aan te laten sluiten bij de wensen van je klanten en gebruikers. Je begint met het definieren van de taken van je klant en wat de klant wil bereiken. Vervolgens maak je zichtbaar wat als pluspunt en wat als afknapper wordt ervaren.

Het verhaal eindigt als je al deze gegevens vertaalt naar je eigen dienst op product.

Waarom het Value Proposition Canvas?

Naast het Value Proposition Canvas is er de Blue Ocean Strategy. De Blue Ocean Strategy gaat uit van de concurrentie; doel is je te onderscheiden van de concurrentie, zodat de directe concurrentie niet meer belangrijk is. Het Value Proposition Canvas gaat veel meer uit van de klant en gebruiker.

Value Proposition Canvas & Business Model Canvas

Het Value Proposition Canvas hoort bij het Business Model Canvas.

Value Proposition Design

© 2018 The Innovator, All Rights Reserved   |   0522-851800   |   e-mail   |   colofon   |   boeken   |   contact