Omgevingsanalyse

Omgevingsanalyse

Een omgevingsanalyse brengt factoren in kaart die u zelf niet kunt beïnvloeden, maar waar je wel rekening mee moet houden. De omgeving verandert, verandert snel, en hier zal een bedrijf op willen en moeten inspelen. Een omgevingsanalyse is de basis voor nieuw beleid, kansen en innovaties.

Een omgevingsanalyse brengt kansen in beeld

Doel van een omgevingsanalyse?

Het doel van een omgevingsanalyse is antwoord geven op de vraag hoe uw bedrijf slim kan inspelen om de veranderde omgeving. De omgevingsanalyse is het uitgangspunt voor een nieuw businessmodel, een nieuw verdienmodel, uw business en uw marketing.

Wanneer voer je een omgevingsanalyse uit?

Een omgevingsanalyse kun je los uitvoeren … altijd leerzaam. Maar de omgevingsanalyse is ook de voorbereiding op:

De omgevingsanalyse is de basis voor veel andere tools … gewoon een keer doen!

Hoe voer je een omgevingsanalyse uit?

Een omgevingsanalyse kijkt naar verschillende aandachtspunten kort samengevat DESTEP: Demografisch, Economisch, Sociaal-cultureel, Technologisch, Ecologisch en Politiek-juridisch. Bij de omgevingsanalyse wordt voor ieder van de aandachtsgebieden gekeken naar veranderingen op macro, meso en microniveau.

Informatie selectie bij omgevingsanalyse

Bij elk aandachtsgebied van de omgevingsanalyse gaan we gericht op zoek naar bruikbare informatie. De grote kunst is alle niet-relevante factoren te vermijden. Er is zeer veel informatie beschikbaar over de huidige ontwikkelingen; maar niet alle informatie die je vindt is van belang.

Vorm van de omgevingsanalyse

Welke vorm van omgevingsanalyse past bij uw doel?

De snelste en meest gebruikte vorm is onze visuele meeting; een in company workshop omgevingsanalyse waar mee u snel resultaat heeft en verder kunt (bijvoorbeeld met een scenarioplanning of een nieuw businessmodel)

aan de slag met omgevingsanalyse

omgevingsanalyse

Download-Brochure

Een omgevingsanalyse is erg breed in te zetten. De essentie is samen met u de vorm en onderzoeksopzet te kiezen die het beste bij uw situatie past. Een omgevingsanalyse om zeker te zijn dat u goed zit? of een omgevingsanalyse waarop u een strategische keuze maakt?

De snelste en meest gebruikte vorm is onze visuele meeting; een in company workshop omgevingsanalyse waar mee u snel resultaat heeft en verder kunt.

© 2018 The Innovator, All Rights Reserved   |   0522-851800   |   e-mail   |   colofon   |   boeken   |   contact